Fedya

Exit Plus. Povestiri de dincolo. (2017)

În volumul reeditat la Editura Tritonic, Fedya a trecut printr-un proces de corectare-optimizare. Din punctul meu de vedere (al autorului) versiunea actuală este puțin mai bună decât prima versiune.

“La finalul anului 2014, pe Facebook a fost postat un articol în care era vorba despre experiența vieții de după moarte. Câțiva scriitori au început să discute pe marginea subiectului și, curând, a înmugurit ideea unui volum colectiv de proză scurtă. Așa s-a născut proiectul Exit: Povestiri de dincolo, editat în regie proprie de opt autori și apărut la editura Eagle în prima parte a anului 2016. Primul tiraj s-a epuizat rapid. Mai mult, volumul colectiv a fost nominalizat la premiul RomCon 2017. Prin urmare, cei opt au decis în unanimitate să reediteze cartea și să adauge încă un autor. Noul proiect a fost intitulat, firesc, Exit plus.”

Noua ediție poate fi achiziționată de aici: Exit Plus. Povestiri de dincolo

Exit. Povestiri de dincolo. (2015)

ilustratieFedya este o povestire despre zei, moarte și iluzia realului cu mult potențial de a fi transformată cândva într-un roman. A fost scrisă în 2015 și a apărut în volumul colectiv lansat la Final Frontier 2016* – “Exit. Povestiri de dincolo”. Acest volum are la rândul său o poveste interesantă care poate fi citită pe golem14.com și reprezintă efortul colectiv al autorilor săi (scriitori consacrați sau începători) care au vrut să experimenteze pe marginea unei scrieri tematice.

Înainte de publicare am citit Fedya la cenaclul Prospectart din București de unde am plecat cu numeroase laude dar și cu critici constructive care m-au ajutat să o îmbunătățesc pentru versiunea tipărită.

Coperta și ilustrațiile din Exit îi aparțin lui John Dobro (la fel și colajul de alături).

“Exit. Povestiri de dincolo” conține 8 povestiri scrise de opt autori romani (O picoteală mai adâncă de Alexandru Lamba, Lumină lină de Dănuț Ungureanu, O noapte fără regină de Florin Purluca, Neobișnuita viață a lui Howard Getternbach de Lucian Dragoș Bogdan, Soft de Teodora Matei, Fedya de Irving T. Creve, Înaintea învierii de Liviu Surugiu, Soledad de Marian Truță) și NU mai poate fi cumpărată de pe imaginastore.com

Opt autori explorează pragurile lumii de dincolo, într-o călătorie captivantă, uneori sumbră, alteori amuzantă, alteori plină de tristețe și însingurare.

Opt istorii inedite despre ceea ce poate fi hotarul dintre AICI și DINCOLO, opt viziuni ale aceluiași lucru, pe cât de fascinante, pe atât de diferite.

Postări înrudite:

* După reacțiile publicului de la FF2016 am hotărât, într-un final, să renunț la pseudonimul 
Irving T. Creve

Spune-ți părerea...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.