Molima de trei zile

Molima de trei zile

Această povestire a fost pentru mine un experiment. Am scris-o în timpul Festivalului SF de la Râșnov din 2014 în cadrul primului concurs de proză scurtă “Mihail Grămescu”. Tema din acel an a fost “Copiii salvează civilizația”, iar concursul consta în realizarea unui text SF cuprins între 3.000-10.000 semne, scris pe orice suport, corect din punct de vedere gramatical și cu termen de predare în ultima zi a festivalului. Juriul urma să fie format ad-hoc din organizatorul festivalul Eugen Lenghel și câțiva autori cu renume publicistic, care aveau să fie prezenți la festival și care alegeau să nu candideze la concurs. În realitate organizatorul nu știa cine o să vină la festivalul său și mai ales câți aveau să rămână până la sfârșit.

Molima de Trei Zile a fost prima publicată mai apoi sub pseudonimul Irving T. Creve, în revista online – Fictiuni.ro

Lucian Dragoș Bogdan, scriitor consacrat, participant și el la acel concurs, a scris o povestire având o temă asemănătoare cu a mea și a spus despre Molima de Trei Zile următoarele:

Frumoasă povestire, iar finalul mi-a plăcut în mod deosebit. Se pare că ideea molimei plutea prin ploaia Râşnovului. Bine că am interpretat-o diferit.

Acest concurs/festival a fost pentru mine începutul mai multor prietenii. Ce a ieșit din experimentul de scris contra-timp urmând reguli prestabilite, puteți citi urmând link-urile de mai jos:

Povestea cu mici corecturi și îmbunătățiri poate fi citită aici: Molima de Trei Zile
Povestea originală poate fi citită aici: Molima de Trei Zile

 

Photo: elemental-raven.deviantart.com

Spune-ți părerea...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.