Trophonius Personal Genomics

Trophonius Personal Genomics

Cochetam încă din liceu cu SF-ul însă nu am avut curajul să-mi fac publice textele. Asta până într-o zi când, inspirat fiind de o conferință la care am participat în București, m-am apucat și am scris cum văd eu viitorul din perspectiva descoperirilor din domeniul genomicii și așa s-a născut povestea Throphonius Personal Genetics, pe care într-un exces de “hai să vedem ce iese din asta”, am trimis-o la singura revistă online pe care o cunoșteam atunci – Revista Nautilus a editurii Nemira.

Din câte îmi amintesc am semnat-o cu pseudonimul Irving T. Creve, dar Marian Truță, editorul revistei la vremea respectivă (trecut și el cândva prin etapa pseudononimatului) s-a facut că plouă și m-a publicat cu numele real.

Alexandru Ioan Despina… “criticul” de la rubrica “Radar” al aceleiași reviste, a trecut în acel număr printr-o criză a  “momentelor subiectului” și a scris despre povestirile publicate că nu le respectă. Despre Trophonius Personal Genetics a mai adăugat și următoarele:

Deşi nu puteam spune aceleaşi lucruri şi despre Trophonius Personal Genomics, şi deşi am dat-o mai sus ca exemplu al nerespectării momentelor subiectului, povestirea lui Florin Stanciu, cea de-a doua pe care v-o recomand, nu este nici ea lipsită de calităţi, fiind, în fond, printre singurele cu adevărat ştiinţifico-fantastice publicate în luna noiembrie.

Aprecierea sa m-a încurajat să mai scriu.

Photo: salon.com

Spune-ți părerea...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.