Florin_StanciuAm rugat mai multe cunoștințe să mă descrie în trei cuvinte. Am făcut apoi o clasificare după frecvența termenilor folosiți și a ieșit următoarea listă:

1. Se spune despre mine că sunt: bărbos, deștept, egoist, inteligent, profesionist și sociabil;

2. Se mai spune și că sunt: altruist, ambițios, arogant, autodidact, blând, briliant, calculat, cald, cinic, ciudat, combativ, consecvent, conservator, creativ, critic, dedicat, de modă veche, încăpățânat, incisiv, introspectiv, intuitiv, isteț, loial, lunatic, lup, minuțios, nesuferit, ocean, onest, orgolios, pasional, pasionat, perfecționist, perseverent, precaut, prezentabil, punctual, răbdător, rațional, realist, retras, sensibil, serios, sofisticat, spontan, surprinzător, tenace, ticălos, timid, tipicar, uneori naiv, visător și vizionar;

3. Eu spun despre mine că sunt: genetician și autor 

sau

O bucățică infimă, dar nu lipsită de importanță, dintr-un șir de evenimente unice care au făcut posibilă existența noastră acum și aici. Sunt dovada vie a 3,6 miliarde de ani de evoluție. Sunt un individ care se trage dintr-o populație cu un trecut și o poveste, o populație dintr-o specie care are un trecut și o poveste, o specie din multe alte specii care au răzbit să existe cu trecutul și povestea lor. Sunt o variantă pe care Natura o supune încercării… Sunt o rotiță mică-mică de tot dintr-un angrenaj colosal, conștient de sine și de existența acestuia. Sunt un om care poartă mai departe povara luptei pentru supraviețuire… Așa cum faci și tu!…” (TEDx Bucharest 2014 – Future Spoilers)

Genetica este profesia mea de bază… Lentilele prin care filtrez realitatea. Am terminat Facultatea de Biologie, un Master de Genetică și am obținut un Doctorat în Biologie (Genetica populațiilor umane). Mai multe despre profesia mea găsiți în paginile/postările acestui website sau pe ResearchGate.

Autor – mi-a fost hărăzit să-mi placă literatura științifico-fantastică prin numele ce-l port. Mai exact prin inițialele ce le port. Cum aveam de ales între a fi vreun SF de la sfânt sau un SF de la sefist… am ales calea mai „pragmatică”. Mai întâi de toate scriu pentru mine, apoi scriu pentru a transmite idei, stări sufletești sau trăiri personale. La final, devin propriul meu spectator. Acum scriu sub numele real, pe la începuturi însă mă foloseam de pseudonimul Irving T. Creve.